Välkommen till kemilektioner.se!

Jag som har gjort denna sida heter Niklas Dahrén och är utbildad gymnasielärare i kemi, biologi och idrott och hälsa. Jag arbetar på Hälsingegymnasiet i Bollnäs och där har vi valt att profilera vårt naturvetenskapsprogram mot kriminalteknik och medicin. Det innebär i praktiken att kurserna Kemi 1 och Kemi 2 är uppbyggda på ett något annorlunda sätt än den traditionella undervisningen. Vi följer ämnesplanerna, men innehållet i kurserna är till viss del inriktat mot antingen kriminalteknik (Kemi 1) eller medicin (Kemi 2). Fördelen med detta är att kurserna blir lite mer intressanta för eleverna och att vi också tydligt kan visa betydelsen av kemins betydelse i samhället.

På den här sidan kan du som elev hitta allt du behöver för att lyckas med gymnasiekemin! På sidan hittar du ett stort antal undervisningsfilmer med tillhörande powerpointpresentationer (i form av PDF-filer). På sidan finns även instuderingsfrågor och ett stort antal koder till självrättande prov som du loggar in och gör på  www.digitalaprov.se (du måste dock skaffa ett konto först).

Förutom den här sidan har jag även en youtubekanal som heter “Kemilektioner” där alla undervisningsfilmer finns utlagda. Om du t.ex. är elev på en annan skola och läser en mer traditionell kemiundervisning så kanske du tycker att det är lättare att leta efter lämpliga undervisningsfilmer på youtubekanalen. Oavsett vem du är eller vilken skola du går/jobbar på så hoppas jag att du finner denna sida behjälplig!

/Niklas Dahrén

0 thoughts on “Välkommen till kemilektioner.se!

  1. EdmondZes skriver:
    Din kommentar inväntar granskning. Detta är en förhandsvisning. Din kommentar blir synlig när den har godkänts.

    Наш сайт

    https://msd.com.ua/kiev/esteticheskaya-restavraciya-zubov-libo-doveryajte-svoyu-uxmylku-stomatologu-xudozhniku/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *