Bedömning – Kemi 2

Inledning

I skolverkets ämnesplan för kursen “Kemi 1″ finns en utförlig text som beskriver vad som krävs för de olika betygsstegen E, C och A. I texten kan man utläsa att det är ganska många olika förmågor som ska bedömas. Jag har valt att sortera in dessa förmågor under 7 stycken huvudförmågor och jag har även gett dessa förmågor relevanta och lämpliga namn (det är alltså ej skolverket som har gjort detta). Jag har sedan satt ihop en bedömningsmatris som visar de olika förmågorna och vad som krävs för resp. betygssteg. Jag tycker det är en klar fördel att göra på det här sättet eftersom det blir tydligare för både mig och för dig som elev vad som bedöms i kursen. Jag upplever även att bedömningen blir betydligt enklare för mig som lärare. Läs igenom min bedömningsmatris och jämför gärna med ämnesplanen i Kemi 1 som du hittar på följande  länk: Ämnesplaner i kemi.

Bedömningsmatris i Kemi 2

[embeddoc url=”https://kemilektioner.se/wp-content/uploads/2015/09/Bedömningsmatris-Kemi-21.pdf” width=”95%” height=”555px” download=”all” viewer=”google”]

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *