Testet är gjort av: Niklas Dahrén, kemilektioner.se
1. Vilken viktig funktion har saltsyran i magsäcken?
2. Vilken typ av bindningar mellan sidokedjorna i ett protein är starkast?
3. Vad stämmer angående denaturering av proteiner?
4. Vilken typ av bindningar kan polära, oladdade, sidokedjor skapa mellan varandra?
5. Proteinernas tertiärstruktur skapas och hålls ihop av olika typer av bindningar mellan aminosyrornas sidokedjor (R-grupper) eller med omgivande vattenmolekyler. Vad heter bindningen vid nummer 4?
6. Proteinernas tertiärstruktur skapas och hålls ihop av olika typer av bindningar mellan aminosyrornas sidokedjor (R-grupper) eller med omgivande vattenmolekyler.. Vad heter bindningen vid nummer 1?
7. Proteinernas tertiärstruktur skapas och hålls ihop av olika typer av bindningar mellan aminosyrornas sidokedjor (R-grupper) eller med omgivande vattenmolekyler. Vad heter bindningen vid nummer 3?
8. Proteinernas tertiärstruktur skapas och hålls ihop av olika typer av bindningar mellan aminosyrornas sidokedjor (R-grupper) eller med omgivande vattenmolekyler. Vad heter bindningen vid nummer 2?
9. Saltsyran i magsäcken denaturerar de proteiner vi äter. Vilka bindningar i proteinet bryter saltsyran?
10. Vilken typ av miljö kan orsaka denaturering av proteiner?
11. Vad stämmer angående denaturering av proteiner?
12. Vilken typ av bindningar skapar basiska sidokedjor till sura sidokedjor vid fysiologiskt pH-värde?
13. Vad stämmer angående denaturering av proteiner?
14. Vilka två alternativ är möjliga effekter av denaturering av proteiner?
15. Vilken typ av bindningar kan opolära sidokedjor skapa mellan varandra?