Test: Denaturering av proteiner

Testet är gjort av: Niklas Dahrén, kemilektioner.se

1. 
Vad stämmer angående denaturering av proteiner?

2. 
Vilken typ av bindningar kan opolära sidokedjor skapa mellan varandra?

3. 
Vad stämmer angående denaturering av proteiner?

4. 
Proteinernas tertiärstruktur skapas och hålls ihop av olika typer av bindningar mellan aminosyrornas sidokedjor (R-grupper) eller med omgivande vattenmolekyler.. Vad heter bindningen vid nummer 1?

5. 
Vilken viktig funktion har saltsyran i magsäcken?

6. 
Vilken typ av miljö kan orsaka denaturering av proteiner?

7. 
Vilken typ av bindningar kan polära, oladdade, sidokedjor skapa mellan varandra?

8. 
Vilken typ av bindningar skapar basiska sidokedjor till sura sidokedjor vid fysiologiskt pH-värde?

9. 
Proteinernas tertiärstruktur skapas och hålls ihop av olika typer av bindningar mellan aminosyrornas sidokedjor (R-grupper) eller med omgivande vattenmolekyler. Vad heter bindningen vid nummer 4?

10. 
Vilken typ av bindningar mellan sidokedjorna i ett protein är starkast?

11. 
Vilka två alternativ är möjliga effekter av denaturering av proteiner?

12. 
Proteinernas tertiärstruktur skapas och hålls ihop av olika typer av bindningar mellan aminosyrornas sidokedjor (R-grupper) eller med omgivande vattenmolekyler. Vad heter bindningen vid nummer 2?

13. 
Vad stämmer angående denaturering av proteiner?

14. 
Saltsyran i magsäcken denaturerar de proteiner vi äter. Vilka bindningar i proteinet bryter saltsyran?

15. 
Proteinernas tertiärstruktur skapas och hålls ihop av olika typer av bindningar mellan aminosyrornas sidokedjor (R-grupper) eller med omgivande vattenmolekyler. Vad heter bindningen vid nummer 3?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *