Välkommen!

Välkommen till Hälsingegymnasiets sida ”Kemilektioner”! Jag som har gjort denna sida heter Niklas Dahrén och är utbildad gymnasielärare i kemi, biologi och idrott och hälsa. På Hälsingegymnasiet har vi valt att profilera vårt naturvetenskapsprogram mot kriminalteknik och medicin och det innebär också att kurserna Kemi 1 och Kemi 2 är uppbyggda på ett något annorlunda sätt än den traditionella undervisningen. Vi följer ämnesplanerna fullt ut men innehållet i kurserna är inriktat mot antingen kriminalteknik (Kemi 1) eller medicin (Kemi 2). Fördelen med detta är att kurserna blir lite mer intressanta för eleverna och att vi också tydligt kan visa betydelsen av kemins betydelse i samhället.

På den här sidan kan du som elev  hitta allt du behöver för att lyckas med gymnasiekemin! Även andra lärare, från andra skolor, är välkommen att använda sig av sidan på olika sätt. På sidan hittar du ett stort antal undervisningsfilmer med tillhörande powerpointpresentationer (utlagda som pdf-filer), uppgifter att göra och matriser som visar vilka begrepp, teorier etc. du bör kunna. På sidan finns även koder till självrättande prov som du loggar in och gör på  www.digitalaprov.se (du måste dock skaffa ett konto först).

Förutom den här sidan har jag även en youtubekanal som heter ”Kemilektioner” där alla undervisningsfilmer finns utlagda. Om du t.ex. är elev på en annan skola och läser en mer traditionell kemiundervisning så kanske du tycker att det är lättare att leta efter lämpliga undervisningsfilmer på youtubekanalen.

Oavsett vem du är eller vilken skola du går/jobbar på så hoppas jag att du finner denna sida behjälplig!

/Niklas Dahrén