Testet är gjort av: Niklas Dahrén, kemilektioner.se
1. Saltsyran i magsäcken denaturerar de proteiner vi äter. Vilka bindningar i proteinet bryter saltsyran?
2. Vad kan vara orsaker till felveckning av proteiner?
3. Vilken viktig funktion har saltsyran i magsäcken?
4. Vad kan vara orsaker till felveckning av proteiner?
5. Proteinernas tertiärstruktur skapas och hålls ihop av olika typer av bindningar mellan aminosyrornas sidokedjor (R-grupper) eller med omgivande vattenmolekyler.. Vad heter bindningen vid nummer 1?
6. Vilken typ av bindningar skapar basiska sidokedjor till sura sidokedjor vid fysiologiskt pH-värde?
7. Vad av följande är centralt när det kommer till hur ett protein veckas till sin korrekta 3D-struktur?
8. Vilken typ av bindningar kan polära, oladdade, sidokedjor skapa mellan varandra?
9. Vilken typ av miljö kan orsaka denaturering av proteiner?
10. Vilken typ av bindningar kan opolära sidokedjor skapa mellan varandra?
11. Vilka två alternativ är möjliga effekter av denaturering av proteiner?
12. Vad stämmer angående denaturering av proteiner?
13. Vilken av följande påståenden beskriver bäst proteinveckning?
14. Vad stämmer angående felveckade proteiner?
15. Proteinernas tertiärstruktur skapas och hålls ihop av olika typer av bindningar mellan aminosyrornas sidokedjor (R-grupper) eller med omgivande vattenmolekyler. Vad heter bindningen vid nummer 4?
16. Proteinernas tertiärstruktur skapas och hålls ihop av olika typer av bindningar mellan aminosyrornas sidokedjor (R-grupper) eller med omgivande vattenmolekyler. Vad heter bindningen vid nummer 2?
17. Vad heter dom proteiner som hjälper andra proteiner med proteinveckningen?
18. Vad är en vanlig konsekvens vid felveckning av ett protein?
19. Vilken typ av bindningar mellan sidokedjorna i ett protein är starkast?
20. Vad heter proteinet som har blivit felveckat vid sjukdomarna ”Galna kosjukan” och Creutzfeldt-Jakobs sjukdom?
21. Proteinernas tertiärstruktur skapas och hålls ihop av olika typer av bindningar mellan aminosyrornas sidokedjor (R-grupper) eller med omgivande vattenmolekyler. Vad heter bindningen vid nummer 3?
22. Vad stämmer angående denaturering av proteiner?
23. Vad stämmer angående denaturering av proteiner?
24. Mycket av proteinets veckning sker spontant. Hur går det till?