Testet är gjort av: Niklas Dahrén, kemilektioner.se
1. Proteinernas tertiärstruktur skapas och hålls ihop av olika typer av bindningar mellan aminosyrornas sidokedjor (R-grupper) eller med omgivande vattenmolekyler. Vad heter bindningen vid nummer 2?
2. Vad stämmer angående denaturering av proteiner?
3. Proteinernas tertiärstruktur skapas och hålls ihop av olika typer av bindningar mellan aminosyrornas sidokedjor (R-grupper) eller med omgivande vattenmolekyler.. Vad heter bindningen vid nummer 1?
4. Vilken typ av bindningar mellan sidokedjorna i ett protein är starkast?
5. Syror och baser kan denaturera proteiner. Vilka två typer av bindningar bryter syror och baser??
6. Vilken typ av miljö kan orsaka denaturering av proteiner?
7. Saltsyran i magsäcken denaturerar de proteiner vi äter. Vilka bindningar i proteinet bryter saltsyran?
8. Vilken typ av bindningar skapar basiska sidokedjor till sura sidokedjor vid fysiologiskt pH-värde?
9. Proteinernas tertiärstruktur skapas och hålls ihop av olika typer av bindningar mellan aminosyrornas sidokedjor (R-grupper) eller med omgivande vattenmolekyler. Vad heter bindningen vid nummer 4?
10. Vad av följande orsakar inte denaturering av ett protein?
11. Det polära ämnet urea kan denaturera proteiner. Vilken typ av bindning bryter urea?
12. Vad stämmer angående denaturering av proteiner?
13. Vilken typ av bindningar kan opolära sidokedjor skapa mellan varandra?
14. Vad stämmer angående denaturering av proteiner?
15. Proteinernas tertiärstruktur skapas och hålls ihop av olika typer av bindningar mellan aminosyrornas sidokedjor (R-grupper) eller med omgivande vattenmolekyler. Vad heter bindningen vid nummer 3?
16. Vad menas med denaturering?
17. Vilken typ av bindningar kan polära, oladdade, sidokedjor skapa mellan varandra?
18. Organiska lösningsmedel kan denaturera proteiner. Vilken typ av bindning bryter organiska lösningsmedel?