Testet är gjort av: Niklas Dahrén, kemilektioner.se
1. Vad kan vara orsaker till felveckning av proteiner?
2. Vad kan vara orsaker till felveckning av proteiner?
3. Vad stämmer angående denaturering av proteiner?
6. Mycket av proteinets veckning sker spontant. Hur går det till?
7. Vilken typ av bindningar kan polära, oladdade, sidokedjor skapa mellan varandra?
9. Vad är en vanlig konsekvens vid felveckning av ett protein?
10. Proteinernas tertiärstruktur skapas och hålls ihop av olika typer av bindningar mellan aminosyrornas sidokedjor (R-grupper) eller med omgivande vattenmolekyler.. Vad heter bindningen vid nummer 1?
11. Vad stämmer angående denaturering av proteiner?
12. Vilka två alternativ är möjliga effekter av denaturering av proteiner?
14. Vad av följande är centralt när det kommer till hur ett protein veckas till sin korrekta 3D-struktur?
15. Proteinernas tertiärstruktur skapas och hålls ihop av olika typer av bindningar mellan aminosyrornas sidokedjor (R-grupper) eller med omgivande vattenmolekyler. Vad heter bindningen vid nummer 4?
19. Vad stämmer angående denaturering av proteiner?
20. Proteinernas tertiärstruktur skapas och hålls ihop av olika typer av bindningar mellan aminosyrornas sidokedjor (R-grupper) eller med omgivande vattenmolekyler. Vad heter bindningen vid nummer 3?
21. Saltsyran i magsäcken denaturerar de proteiner vi äter. Vilka bindningar i proteinet bryter saltsyran?
23. Vilken av följande påståenden beskriver bäst proteinveckning?
24. Proteinernas tertiärstruktur skapas och hålls ihop av olika typer av bindningar mellan aminosyrornas sidokedjor (R-grupper) eller med omgivande vattenmolekyler. Vad heter bindningen vid nummer 2?