Test: Fetter och fettsyror – del 1 och 2

Testet är gjort av: Niklas Dahrén, kemilektioner.se

1. 
Vilken är den korrekta beteckningen på följande fettsyra enligt omega-referenssystemet?

2. 
Här är beteckningen på en fettsyra utifrån karboxyl-referenssystemet. Vilka påståenden är korrekta?

3. 
Vilken är den korrekta beteckningn på följande fettsyra enligt omega-referenssystemet?

4. 
Vilken är den korrekta beteckningen på följande fettsyra enligt karboxyl-referenssystemet?

5. 
En fettsyra har följande beteckning. Vilka påståenden är korrekta?

6. 
En fettsyra har följande beteckning. Vilka påståenden är korrekta?

7. 
Vad stämmer angående fettsyran på bilden?

8. 
Vilken typ av fettsyror har lägst smältpunkt?

9. 
En fettsyra har följande beteckning. Vilka påståenden är korrekta?

10. 
Här är beteckningen på en fettsyra utifrån karboxyl-referenssystemet. Vilka påståenden är korrekta?

11. 
Här är beteckningen på en fettsyra utifrån karboxyl-referenssystemet. Vilka påståenden är korrekta?

12. 
En fettsyra har följande beteckning. Vilka påståenden är korrekta?

13. 
Vad stämmer angående fettsyran på bilden?

14. 
Vad stämmer inte angående fettsyror?

15. 
Vilken typ av fettsyror har högst smältpunkt?

16. 
En fettsyra har följande beteckning. Vilka påståenden är korrekta?

17. 
Vad stämmer angående fettsyran på bilden?

18. 
Vad räknas inte till gruppen lipider?

19. 
En triglycerid (triacylglycerol) är uppbyggt av en glycerolmolekyl och...?

20. 
Vad stämmer angående enkelomättade fettsyror?

21. 
Här är beteckningen på en fettsyra utifrån karboxyl-referenssystemet. Vilka påståenden är korrekta?

22. 
En fettsyra har följande beteckning. Vilka påståenden är korrekta?

23. 
Vad stämmer inte angående mättade fettsyror?

24. 
Vad stämmer angående fettsyran på bilden?

25. 
Här är beteckningen på en fettsyra utifrån karboxyl-referenssystemet. Vilka påståenden är korrekta?

26. 
Vilka delar ingår i en fosfolipid?

27. 
En fettsyra har följande beteckning. Vilka påståenden är korrekta?

28. 
Vad stämmer angående fleromättade fettsyror?

29. 
Vad stämmer angående fettsyran på bilden?